LIVOVSKÁ HUTA: Obyvateľov obce chcú na zastávku SAD prepravovať transportérom

27.07.2008 Bardejov

Bardejov/Prešov 27. júla (TASR) – Pracovníci Slovenského vodohospodárskeho podniku a cestári upravili približne polovicu komunikácie v obci Livov v Bardejovskom okrese, ktorú zničila rozbúrená hladina Tople počas povodní.
"Zostáva nám približne 30 metrov cesty, ktorú ešte treba dosypať spevňovacím materiálom. Predpokladám, že by mala byť sprejazdnená približne okolo 17.00 h. Potom budeme presúvať techniku smerom k Livovskej Hute, aby sme zabezpečili dopravu do tejto obce. Od pondelka by sme chceli realizovať aj autobusové spojenie medzi Livovskou Hutou a Bardejovom. Pokiaľ nebude úplne spriechodnená cesta do Livovskej Huty, plánujeme prevážať cestujúcich do Livova transportérom a odtiaľ už bude premávať linka SAD, pretože úsek cesty medzi Livovom a Lukovom je už prejazdný, " uviedol dnes pre TASR šéf krízového štábu ObÚ v Bardejove Martin Choma.
V obci Kružľov stavajú vojaci piliere pre umiestnenie pontónového mosta cez potok Solotvinec, ktorý počas povodní strhol starý pontónový most a lávky pre chodcov. Podľa Chomu bude potrebné v spolupráci s ozbrojenými silami a štátnymi hmotnými rezervami realizovať podobné opatrenie i v obci Lukov na rieke Topľa, tam je však potrebné vzhľadom na rozsiahlejšie škody počkať na dokončenie úpravy toku.
Približne 150-metrový úsek cesty II. triedy č. 545 medzi Bardejovom a Prešovom za mostným objektom v obci Bardejovská Zábava je prejazdný len v jednom pruhu.
Počas povodní zdvihnutá hladina toku Šibská Voda podmyla spevnený svah vozovky. Ako pre TASR uviedol riaditeľ Správy a údržby ciest PSK Vladimír Kozák, "voda sa od pôvodného koryta odchýlila približne o osem metrov a nebezpečne ohrozovala násyp cestného telesa. Na spevnenie svahu a odklonenie toku bolo potrebné vysypať 28 nákladných áut lomného kameňa".
 

Vyberte región